کد مطلب: 15874

گوگل هم به صف مخالفان پيوست؛ خداحافظي با فلش

شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۴

از زمان هاي دور (البته در دنياي اينترنت) انيميشن هاي فلش جزو ثابت بسياري از وب سايت ها بوده اند. البته معمولا کمتر پيش آمده که فلش ها اطلاعات مفيدي در اختيار کاربر قرار دهند و بيش از اينکه به طراحي و شکل دهي گرافيکي وب سايت ها کمک کنند، وسيله اي براي نمايش تبليغات بوده اند. همين اتفاق باعث شده روز به روز از محبوبيت فلش کاسته شود و اخيرا کار به جايي رسيده که کمپاني هاي بزرگ به صورت نوبتي از پشتيباني از فلش شانه خالي مي کنند. در اين زمينه اولين شرکتي که به ياد مي آوريم اپل بود و استيو جابز فقيد عقيده داشت فلش به هيچ دردي نمي خورد. هر چند آن زمان عده اي با اين نظر مخالفت کردند اما رفته رفته گروه بيشتري با آن هم صدا شدند و حالا هم بزرگاني مانند گوگل تصميم گرفته اند گام هاي آخر براي پايان دادن به عمر فلش را بردارند.

ويژگي جديدي که در نسخه بتاي مرورگر کروم در ماه ژوئن قرار داده شده بود قرار است از اول سپتامبر در نسخه نهايي آن هم لحاظ شود. به وسيله اين ويژگي البته گوگل قصد ندارد به صورت مستقيم خود را با فلش دوستان درگير کند و به همين دليل قابليت متوقف کردن (Pause) انيميشن هاي فلش را در اختيار کاربران قرار داده است. هر چند محتواهاي اصلي نظير ويدئو ها همچنان به کمک فلش پخش خواهند شد و محدوديتي در آنها به وجود نيامده است. به عقيده گوگل قابليت جديد مي تواند باعث متوقف شدن بسياري از تبليغات ساخته شده توسط فلش شود. کاربران مي توانند در صورت تمايل همه انيميشن هاي فلش را اجرا کنند که براي اين کار مي بايست تنظيمات اوليه کروم را تغيير دهند. به گفته گوگل اين کار براي کاهش مصرف باتري توسط کروم و در نتيجه بالا بردن بازده لپ تاپ ها و تجهيزات ديجيتال انجام خواهد شد. ديگر شرکتي هم که ساز مخالفت با فلش را کوک کرده آمازون است. آنها هم قرار است از اول سپتامبر به بعد آگهي هاي فلش در سايت خود را متوقف کنند و به اين ترتيب به فهرست کروم، فايرفاکس و سافاري بپيوندند.

البته مي توان از نقطه نظر ديگري هم به اين اتفاقات توجه کرد. يکي ديگر از مزاياي حذف فلش، پايين آوردن ريسک پذيري رايانه ها مي باشد، زيرا بسياري از محتواهاي مخرب از طريق آگهي هاي فلش در اينترنت منتشر مي شدند. متخصصين گوگل متوجه شده اند که هکرها با به استفاده از اين گونه تبليغات، بسياري از رايانه هاي ويندوزي و نيز Mac را آلوده کرده اند. گوگل به فکر تبليغات دهنده ها بوده و سعي دارد آنها را به استفاده از HTML 5 تشويق کند. به اين ترتيب مي توان گفت در آينده اي بسيار نزديک بايد با يکي از قديمي ترين ويژگي هاي دنياي وب خداحافظي کنيم.